Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A jövő járművei

2012.09.25

 

 

 

Az MVM jövő hídja 2012-es programján (az alternatív hajtású járművek versenyének ez a világon a második rendezvénye Budapesten, a tavaly is itt volt megrendezve!) – voltam szeptember 22-én a Lánchídnál, a Széchenyi téren 10 óra 30 perckor a motorkerékpárok versenyével kezdődött. A győztes a 20-as rendszámmal versenyző elektromos motorral versenyző volt, aki főlényes győzelemmel verte a mezőnyt (Green Cuter GS 3 000), ez lehet a motorkerékpárok jövő reménysége, hisz nem szennyezi a levegőt, 80 kilométeres sebességgel száguldhat, zaj nélküli, fogyasztása egy kilométerenként mindössze 1 forint.

 

 Az MVM jövő hídja programján 11 órakor kezdődött a Napenergiával és sűrített levegő meghajtású tanulmány-autók versenye.

A 20-as rendszámmal versenyző napenergia meghajtású autó (Pannon Raiden) lett a győztes, a sűrített levegővel működő, palackos, „zajos” autókat lekörözte.

 

 11 45 órakor következtek az átalakított autók (elektromos áram, napenergia) versenye. A verseny elején az ELMŰ autó vezetett, de végül a Nagyút autó lett a győztes. ELMŰ a harmadik helyre szorult.

 

Az átalakított autók versenye futamát az ELMŰ autója vezette, de a végén a harmadik helyre került, a győztes a Nagy út lett, debreceni egyetemisták által tervezett elektromos autó.

 

Több fiatal magyar kutató, feltaláló sátránál időztünk.  A MASAT-1 Az első magyar műhold sátránál képeslappal is megajándékoztak (A Masat-1 felvétele Ausztráliáról), valamint egy megrajzolt kartonon a 10 szer 10 cm első magyar műholdat is el lehetett készíteni.

 

(JKJ)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

Juhos-Kiss János

+36-30-310-59-57

juhoskiss@yahoo.com

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< November / 2020 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 223665
Hónap: 1889
Nap: 86