Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A magyarok vére!

2011.11.04

 

 

 

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc sorsa november negyedikének hajnalán megpecsételődött. „Vér-pecsételődött!” 60 ezer szovjet katona kerítette be Budapestet, elegendő lett volna tankegységeikkel együtt egy nyugati kiruccanásra is, ennek leglátványosabb bizonyítéka az a cirill betűs, hatalmas európai térkép, amit magukkal hoztak. Ez a térkép Pongrácz Gergely Corvin-közi parancsnok által alapított kiskunmajsai 1956-os Múzeum legnagyobb falán látható, a szovjetek „világhódító” szándékát hirdeti.

A fiammal elmentem Terror Házának emlékezés falához. Megnéztük azt a húsz perces kis filmet, amit folyamatosan vetítettek. Legyen áldott minden forradalmár és szabadságharcos halott poraiban is (Puskás Ferenc nyugalommal rugdosott.).  A fiamnak megmutattam azt a T 34-es tankot, amit a Terror Házának belső udvarába csak a legnagyobb daruval sikerült beemelni, ahol most is ott rostokol a bátor lelkek védelmében, tankcsövével emlékezik,  s egy szebb jövő hajnala felé mutat!

Albert Camus-n kívül – hány nyugati támogatta olyan lelkesedéssel és igazságérzéssel a magyar forradalmat és szabadságharcot a gonosz hatalma (hatalmai) ellen? Fegyvereikkel, netán vérükkel? Senki, aki akkor élt (remegett)! Forradalmunkat és szabadságharcunkat bár gyalázatosan vérbe tiporták, de csakazértis sikerült éket verni a szocialista-kommunista rendszer építményén, hogy aztán lassan, napjainkig kiüresedve, meggyengülve a mélybe zuhanjon.

 Albert Camus A magyarok vére írásában írta később: „A legázolt, bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármely nép a világon az elmúlt húsz esztendőben. A magára maradt Európában, csak úgy maradhatunk hívek Magyarországhoz, ha soha és sehol el nem áruljuk, amiért a magyar harcosok életüket adták, és soha, sehol – még közvetve sem  – igazoljuk a gyilkosokat.”

 

 

 

JKJ

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

Juhos-Kiss János

+36-30-310-59-57

juhoskiss@yahoo.com

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Május / 2021 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 250584
Hónap: 5266
Nap: 152