Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ami a legjobban bosszant

2012.02.11

 

 

Ami a legjobban bosszant – és mérgez! – az a személygépkocsik kipufogó bűze. Főleg, amikor egy döglött zebra előtt állok, s közben 4-5 elsüvítő autó – nem forgalmas helyen! – nyomja orrom alá a gázt, ahelyett, hogy átengedne. Nem fogom sajnálni az általában egyedül ülő, pöffeszkedő autósokat, még ha az egekbe is ugranak a benzinárak, akkor sem – ezen ők idegeskedjenek! Netán építsenek maguknak egyszemélyes, gazdaságosabb járgányt! Száguldjanak például a messzi pampán – Argentínában mi a helyzet? – csak a fővárosunkat ne tegyék egészségtelenné, élhetetlenné! Már ott tartottam, hogy vidékre költözöm, inkább az ólakat szagolom, de sajnos már ott is egyre kevesebb a négylábú állat s egyre több a kétlábú ember, akinek négykerekű autója egyetlen büszkesége! Természetesen ők nélkülözhetetlen munkaeszközről beszélnek!

A legjobban bosszant, hogy lustáink egész életközösségünket szennyezik el, hisz már a szomszédba is autóval mennek, ugyancsak a szomszédba szállítják óvodás és iskolás, kövér gyerekeiket. Én már a kapum előtt sem szívesen veszek levegőt, amikor gyalog indulok el a közeli villamosig vagy metróig. Nekem zacskós leves helyett inkább zacskós levegőt áruljanak, mert ma, és holnap is gyalogszerrel (a BKV nélkül is) kell eljutnom a munkahelyemig azokkal a honfitársaimmal együtt, akiknek nincs nélkülözhetetlen munkaeszközük, de még van munkahelyük! Vajon képesek leszünk-e ilyen idegállapotban és fekete tüdővel bírni az iramot?

Ilyenkor nem attól félek, hogy nekem jön egy autó, hanem alig tudom magamat visszatartani, nehogy én menjek neki egy autónak szerény karate tudásommal! Szerencsére, még a gyalogosok úri emberek – nem magamról beszélek! De meddig maradhatnak azok, s főleg egészségesek?

 

Kispest-Wekerletelep

JKJ

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

Juhos-Kiss János

+36-30-310-59-57

juhoskiss@yahoo.com

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Február / 2021 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 233937
Hónap: 3290
Nap: 120